LilypieWaiting to adopt Ticker

maandag 4 juni 2007

Gesprek met adoptie-ouders Dirk & Inge

Via een tante van Veerle zijn we in contact gekomen met Dirk & Inge. Adoptie-ouders die reeds 2 uitermate schattige binnenlandse adoptiekinderen hebben. Op zaterdag 2 juni hadden we hiermee afgesproken.
Reden: een leuk gesprek met ervaren mensen om aldoende een betere kijk te hebben op wat ons te wachten staat. Je leest zoveel Indianenverhalen, daarom dat dit ons een uitgelezen kans leek.

2 Juni 8 uur 's avonds belden we aan. Enigszins nerveus (de een al wat meer als de andere). Inge met Jaan op haar arm deed de deur open en beiden verwelkomden ons hartelijk. Dankzij het goede weer hebben we heel de avond op het terras kunnen zitten. Wat wijn en snackjes ... meer moest het echt niet zijn. Na wat koetjes en kalfjes was het hoog tijd om Jaan in zijn bedje te stoppen waarna we ons vragenuurtje (bleek naderhand vragen-5-uurtje te zijn geworden) konden starten.

Van het het maatschappelijk onderzoek, de wachttijden, de keuze van adoptiedienst tot het opnemen van het babytje in je gezin. Elke vraag kon worden gesteld.
Wij hadden zelf enge gedachten over het maatschappelijk onderzoek, toch hebben Dirk & Inge ons enigszins gerustgesteld. Het overgrote merendeel van de kandidaat-adoptanten krijgt een positief advies.

Het, voor ons, grootste nadeel van binnenlandse adoptie is de extreem lange wachttijd. Van Kind & Gezin kregen we het bericht dat de eerstkomende vormingsavonden pas starten in het najaar van 2008.
Wanneer we ons licht opstaken bij de adoptiedienst Gewenst Kind (Antwerpen) vernamen we dat men reeds voldoende geselecteerde kandidaten heeft tot 2011. Dwz dat, indien alles volgens plan verloopt, we pas een kind rond 2014-2015 kunnen verwachten.

Nog 7-8 jaar wachten vinden we net iets te lang. Daarom dat wij nu een aanvraag voor interlandelijke adoptie bij Kind & Gezin hebben ingediend.

Geen opmerkingen: