LilypieWaiting to adopt Ticker

maandag 19 november 2007

Naar de rechtbank ...


Vandaag, 19 November 2007, zijn we naar de Rechtbank van Eerste Aanleg geweest. Een eerste maal voor Tom om het nieuwe gerechtsgebouw te zien. 's Morgens een half uurtje langer kunnen uitslapen en dan per fiets vertrokken.
Na diepe plassen, opspattend water en snedige windvlagen te hebben doorstaan kwamen we rond kwart voor negen aan. Goed op tijd dus!
Na ons aangemeld te hebben, namen we plaats op een bankje en kwamen iets later nog 2 personen uit onze groep tegen.
Rond 9.20 hoorden we onze naam afroepen en traden de rechtzaal binnen. Vooraan zaten de rechter, griffie en de procureur.
We namen plaats en omdat bovengenoemde personen een halve meter boven je zitten, belandde je automatisch in een soort van underdog positie.
Gelukkig was de rechter zeer vriendelijk en overliepen we samen of aan alle voorwaarde om een maatschappelijk onderzoek te starten was voldaan. Even was er wat onduidelijkheid over hoe lang wij reeds samenwoonden, maar dat werd snel van de baan geveegd toen het attest van wettelijk samenwonen alsnog opdook. (als je niet wettelijk samenwoond moet je kunnen aantonen dat je minstens 3 jaar officieel hebt samengewoond)
Een paar minuten later vernamen we dat we een uitspraak van over het maatschappelijk onderzoek na een dik half jaar konden verwachten. Dat betekent dat we normaal gezien tegen maart, april een uitnodiging om het maatschappelijk onderzoek te beginnen, zullen ontvangen.

Laat de klok nu maar wat sneller beginnen tikken ...

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Alles is dus vlot verlopen! Op naar het MO! :-)

sanne zei

hopelijk krijg je vlug een brief met de data. Ik weet nog dat het voor ons heel lang leek toen, was ongeveer 5 maanden dat wij moesten wachten.

Veel succes

Anoniem zei

Jaja, laat de klok inderdaad wat rapper tikken. (In dit geval dan toch)
Paps

Ness zei

Fijn dat alles goed verlopen is. Vanaf nu is het telkens wachten tussen de volgende stappen maar het grote geluk is dat alles uiteindelijk toch vrij vlot vooruit gaat... tijd is soms vreemd. Veel succes met verdere verloop van jullie adoptie.

hilde zei

Regelmatig komen wij eens een kijkje nemen op jullie blog. Blij te lezen dat alles voorlopig goed gaat. Nog veeeeeeeeeeeel succes

Hilde , Lode en kids

Anoniem zei

Weer een stapje dichter bij jullie wereldkindje. Hopelijk kunnen jullie snel met jullie MO starten.
We gaan zeker jullie verhaal blijven volgen. Als jullie graag gelinkt worden, geef dan maar een seintje. Ook ons mag je altijd linken...
www.bloggen.be/annenjurgen

Groetjes Ann

Anoniem zei

Lang geleden dat ik nog eens naar jullie blog heb gesurfd. Zijn hartelijke wensen hier niet op z'n plaats? In elk geval van harte gelukgewenst met het "boterbriefje" en nu hop in rechte lijn naar de volgende stap, want die brengt jullie weer een beetje dichter bij jullie
"droom".
Groetjes,
KS collega Goedele

Anoniem zei

Super, tot hiertoe verloopt alles toch vrij vlot he. (Hout vasthouden) Hopelijk gaat alles snel vooruit zodat we vlug kunnen gaan shoppen voor babyspullen!

Dikke zoen en tot gauw
Kim

Anoniem zei

ja amai, het lijkt toch allemaal ingewikkelder dan ik had gedacht.
Ik hoop dat alles zeer vlot verloopt voor jullie, maar daar ben ik zeker van.

Veel succes
mvg
Anton

Anoniem zei

Hallo,

Ook wij zijn met de adoptieprocedure begonnen. In september en oktober hebben we de voorbereidingscursus afgewerkt.
Midden november zijn we voor de eerste keer moeten verschijnen bij de jeugdrechter.
Net als jullie zijn wij ook van Ekeren.
Je ziet de wereld is klein hé.

Veel succes met jullie adoptie als je ons adoptieverhaal eens wil lezen dat kan op kizienjan.dagboeken.com