LilypieWaiting to adopt Ticker

woensdag 30 juli 2008

Wij worden mama en papa, en nog snel ook!

Hoi hoi,

Maandag was het weer zover. We waren weer op pad voor onze adoptie. Onze reis ging naar Beerse waar het adoptiebureau ' Het kleine Mirakel'( HKM) ons verwachtte voor een infomoment en aansluitend de intake.

Stipt 10 uur stapten we het ruime kantoor binnen en we kwamen onmiddellijk een oude bekende tegen. Annick en haar man, mensen met wie we de cursus deden, kwamen ook eens wat informatie rapen bij HKM.
Twee lieve adoptiemoeders en drijvende krachten achter HKM begonnen onmiddellijk enthousiast te vertellen over het reilen en zeilen in Kazachstan en een adoptie in Kazachstan. Kort samengevat staan er een héleboel kindjes te wachten tot er een mama en papa hen komen ophalen en is er geen wachtlijst enkel een wachttijd om de héle procedure en papiermolen in orde te brengen.

Het supergoede nieuws hierbij is dat we nu , volgens hen, volgend jaar zeker mama en papa zullen zijn en ons kindje bij ons zullen hebben.

Daarna hadden we aansluitend intake. Het contract werd bekeken en ondertekend. We kregen een kaftje met allerlei documenten en lijsten zodat we goed wisten wat we zo snel mogelijk in orde moeten brengen. Echt soms héél rare dingen zoals een fotoalbum van ons en ons huis, enkele aanbevelingsbrieven geschreven door derden en gedetailleerde bankafschriften.

Thuisgekomen onmiddellijk begonnen met alle voorbereiding en al bij al valt alles héél erg goed mee. We hebben het meeste kunnen aanvragen via het net en na enkele uren handtekeningen zetten was het grootste deel al klaar.

We wachten enkel op wat papieren die de postbode waarschijnlijk volgende week zal brengen en de reispas van Tom die 10 dagen onderweg zal zijn.

Hopelijk zal alles snel aankomen en dan kunnen we via de notaris alles laten wettigen. Einde augustus als alles een beetje meezit.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

hey Veerle,
Ik kom af en toe eens lezen, goed nieuws hoor...
Ik hoop het echt dat het nu heel snel zal gaan...
Groetjes Merel

Anoniem zei

P R O F I C I A T ! ! !

We kunnen niet wachten om nonkel en tante te worden!

Als jullie een aanbevelingsbrief nodig hebben van derden, wij stellen ons kandidaat! (en als ge braaf zijt, schrijven we nog iets goeds ook ;-))

Anoniem zei

Hey wat een zalig gevoel is dat he te weten dat we volgend jaar al mama en papa kunnen zijn. Wij hebben ook juist onze intake achter de rug bij HKM .
Hebben jullie een mailtje gestuurd op een hotmail adres van veerle.
Vele groetjes
Joost & Caroline

Anoniem zei

hallo,

Wij zijn net als jullie aan het wachten op een kindje uit Kazachstan. We hebben ons dossier vorige maand binnen gebracht en zijn nu aan het wachten op de vertaling.

Wie weet komen we elkaar nog wel eens tegen.

Veel succes.

Sarah, Ben en Noah
ben.sarah.noah@telenet.be

http://www.bloggen.be/driepluseenisvier