LilypieWaiting to adopt Ticker

zaterdag 14 maart 2009

Koktobe

In de hoop om weer electriciteit te hebben bij het opstaan, genoten we van een extra lange nachtrust. Om 10.30uur werd het echt wel tijd om op te staan. Meteen de lichtschakelaar uitgeprobeerd maar helaas ...
We hebben dan naar een van onze contactpersonen gebeld en wonder boven wonder lichtte de kamer bij de eerste beltoon weer op. Een act of God? Na een heerlijk ontbijt geprepareerd door Veerle (krabsla en een heerlijk ommeletje) ontmoetten we op Ellen & Pat’s appartement Geert & Chris met hun kindje.

Deze laatste verblijven reeds lange tijd in Almaty en kennen het reilen en zeilen van de stad. Ze troonden ons mee via allerlei mooie paadjes naar de kabellift die ons naar Koktobe zou brengen. Een afgeplatte bergtop waar je een mooi overzicht van de stad had. Daar aangekomen, zagen we pas hoe groot Almaty wel niet is. Huizen, appartementen, kantoren, ... zover het oog kon reiken. Van hieruit kon je heel goed zien dat Almaty-stad eigenlijk een vlakte is, aan de rand van een bergketen, waarvan de toppen met sneeuw bedekt waren. Koktobe lag bezaaid met mooie, gezellige wandelpaatjes, af en toe afgewisseld met mooie waterpartijen en speeltuigjes en zelfs een kleine kinderboerderij. Echt de moeite waard om te bezoeken.

Om weer naar huis te keren opteerden we om met een busje de berg af te rijden en dit voor een zéér voordelige prijs. In de waan van een goede zaak gedaan te hebben sprongen we met zijn zevenen het busje in ... tot plots het busje een 500 meter verder zijn stopplaats scheen bereikt te hebben. Weg illusie ... en waren we verplicht een taxi te nemen die ons naar onze beginplaats bracht. Gelukkig viel de prijs van de taxi énorm goed mee (hebben we toch nog een klein beetje een goede zaak gedaan).
Hierna hebben we samen nog iets gedronken en is ieder zijn eigen weg naar huis gegaan om zich aldaar van een verkwikkende maaltijd tegoed te doen.
Later op de avond zijn wij een I-card gaan kopen (zodat wij vanaf thuis ook op internet kunnen) en hebben die met de hulp van Geert hier vakkundig geïnstalleerd (thanks!)

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey lieverds daar in het verre kazachstan

Ik ben zooooooooooooooooooo trots op jullie. Heel Ekeren en omstreken is al bijna op de hoogte dat jullie papa en mama geworden zijn. Maandag zal een tweede onvergetelijke dag worden: dan kunnen jullie eindelijk jullie zoontje in jullie armen sluiten... Wat een gevoel zal dat zijn!!!!
Geef mijn kleine schat al maar een dikke kus en bijbehorende knuffels. Geniet intens van elk moment!
Tot skypes!
Suke, oma, omi, ... brasschaat.