LilypieWaiting to adopt Ticker

woensdag 17 oktober 2007

Op cursus: sessie 5

Dinsdag 16 oktober

Eindelijk, de laatste cursusdag ...
Een laatste maal afspraak in het CC Luchtbal ...

Deze laatste sessie behandelde een rechstreekse overdracht tussen geboorte- en adoptiemoeder, vragen over de rest van de hele procedure en het langeverwachte attest.

Fragment: rechtstreekse overdracht van een adoptiekind
Bij een adoptie uit Zuid-Afrika heeft de geboortemoeder het recht om haar kind persoonlijk aan de adoptieouders af te staan. Een vaak zeer emotionele gebeurtenis.

De adoptieouders reizen af naar Z-Afrika en krijgen het kind reeds enkele dagen voordat ze de geboortemoeder ontmoeten. (de feitelijke adoptie is dan al reeds een feit).

Op de video was te zien dat de geboortemoeder enkel het allerbeste voor haar kind wou en op de hoogte wenste gehouden te worden over de verdere levensloop van haar kind.
Enkel bij adoptie uit Z-Afrika komt af en toe voor dat de moeder zelf haar baby wil overdragen, ook kan deze moeder zelf een keuze maken uit 3 kandidaat-families.

Indien wijzelf deze mogelijkheid aangeboden zouden krijgen, zouden we dit waarschijnlijk gretig aanvaarden. Later kunnen we dan ook meer over de geboortemoeder aan ons kindje vertellen, wat een zeer positief iets is.

Vragenuurtje rest van de procedure
Hier werden er vooral vragen gesteld ivm het maatschappelijk onderzoek dat gaat volgen.

De meeste adoptie-ouders zien hier tegenop omwille van het feit dat dit zeer ingrijpende en doordringende gesprekken zijn met psychologen en maatschappelijk werkers.
Zowat alle vragen komen aan bod: geld, seks, familie,opvoeding, geloof, het adoptiekind, ...

Zoals altijd zijen sommigen van onze groep zien dit heel pessimistisch in. Toch denken (hopen) we dat elk normaal koppel hier niet al te veel problemen mag hebben. Je wordt alleszins niet op 1 criteria beoordeeld, gelukkig maar :-)


Ontvangs getuigschrift
Voila, we hebben ons getuigschrift van deze cursus in handen. Nu alles klaarmaken om naar de griffie te gaan en de rechter een maatschappelijk onderzoek te laten bevelen.

Geen opmerkingen: