LilypieWaiting to adopt Ticker

maandag 16 maart 2009

Eerste bezoek

Vandaag brak dé grote dag dan eindelijk aan. We zouden ons zoontje voor de eerste maal kunnen ontmoeten.
Twintig voor tien kwam men ons ophalen om naar het weeshuis te gaan. Daar aangekomen konden wij eventjes het domeintje verkennen. Er waren best veel plaatsjes waar de kindjes konden spelen, zelfs een zwembad wat in de zomer ook werkelijk gebruikt werd.
Even later werden we binnengelaten in het weeshuis en belandden in het bureel van de directrice, samen met onze tolk. Na ons voorgesteld te hebben, bracht een van de verzorgsters het kindje binnen. Alles verliep eigenlijk nogal snel en voordat we er weet in hadden, zaten we met zijn drieën in de speelkamer.
Het moet allemaal nogal vreemd voor hem geweest zijn: nieuwe gezichten, nieuwe geuren, nieuwe geluiden ... het baasje was er duidelijk van onder de indruk. We hadden hem zo’n “knisperboekje” gegeven. In het begin wist hij niet goed wat hij ermee moest aanvangen (of durfde hij niet goed), maar een twintig minuutjes later stak hij het toch al vlot in zijn mondje.
Dit eerste bezoek was best wel kort (zo een 25 minuutjes), maar meer dan voldoende. Niet alleen voor ons was dit een hele aanpassing, maar wat moet zo’n kleine ukkepuk hier wel niet van vinden.
Vanaf nu mogen we (als alles goed verloopt) ons kleintje elke weekdag bezoeken van 10 to 12. Dus zullen we wel gauw een band opbouwen en samen van elkaar beginnen te genieten.
Na dit eerste bezoek zijn we eerst terug naar ons appartement gegaan om een beetje te bekomen van al dit. Aan elkaar ons verhaal gedaan van hoe we dit hadden ervaren enzovoort.
Na het middageten zijn we dan naar een mooi park getrokken, met een pracht van een kathedraal en heel imposante beeldhouwwerken uit de Sovjet-tijd.










's Avonds zijn we nog lekker iets gaan eten met Patje & Ellen ... heerlijke pizza.

9 opmerkingen:

Paps zei

Helaba,

Tof, tof, tof. De eerste echte kennismaking met dat kleine ukkepukje. Moet wel iets speciaals geweest zijn. We staan te popelen om meer nieuws.
Dada
Paps

Anoniem zei

Hallo Veerle en Tom, Fijn dat alles vlot verloopt, wij blijven het volgen hoor!!!
Geef hem van ons ook maar al dikke kussen!!!
fam Bortels

Stefanie zei

proficiat veerle en tom
geniet maar tenvollen van julie kleine ukkepuk.
elkel leeftijd heeft zijn charme.

dikke kus tante rita

Unknown zei

Geweldig om te horen dat het zo goed loopt!! Maar nu hou je ons toch wel in spanning in verband met de naam!!!!! Geniet er heel hard van en hou ons zo veel mogelijk op de hoogte.
Groetjes
Elissa

Anoniem zei

Dag lieverds

Wat zien jullie er gelukkig uit! En Tom, ik denk niet dat ik je al ooit zooooo heb zien glunderen!
Dat doet deugd!!!!!!!!

Geniet van de kleine stapjes vooruit met jullie pagaddertje. Elke dag weer nieuwe ontdekkingen, nieuwe reacties, het stilaan herkennen van zijn 'mama en papa',
zijn eerste lach, zijn eerste traantjes,.....

Tot gauw
mams suzy

Marc & Iris zei

Hoi hoi !

Dit is weer een dag geweest die je NOOIT meer zal vergeten !

Kusjes uit de kempen,
Marc, Iris en Paulien

Annick zei

Hey Veerle en Tom,

Geniet er maar met volle teugen van! We volgen jullie verhaal op de voet zenne! Binnenkort een kleintje in de Tweekronenstraat! Spannend!

Groetjes,
Annick & Kristof

Ann zei

Blij te horen dat de ooievaar in Almaty is geland!
Proficiat met jullie zoontje en geniet maar met volle teugen van de bezoekjes de komende weken.
Hij zal jullie hartje vast helemaal veroveren!

Good luck en een hele dikke proficiat,
Ann & Geert

the 4 N's zei

Dear Tom and Veerle,

WOW! Finally! How does it feel now? Surely you cant describe how it feels to see your little boy for the first time...just like with any other parent: undescribable and wonderful!

Enjoy these days that you get to know him and he you...and before you know it, the strings will be undetachable. You will feel bad everyday you have to go back to your apartment after your visit with him.

Honestly, Veerle, I can see her being a good and caring mom...but Tom??? its hard to imagine! hahaha but im sure you will also be a very good father. :-)

Enjoy and hope to read a lot more of your stories!!!!

Neri Nico and Niels