LilypieWaiting to adopt Ticker

donderdag 19 maart 2009

Sneeuwpret


Deze ochtend dwarrelde er engelenhaar naar beneden. Sinds half 5 deze ochtend was het volop aan het sneeuwen. Goedgeluimd en met de nodige winterkledij aan reden we naar het weeshuis.
We mochten ons kleintje zelf gaan halen in zijn speelzaaltje. Hij was weer enorm goedgeluimd, wat ons veel deugd deed. Hij begon vlot met ons te spelen en bracht ons gauw aan het lachen met zijn gekke bekken en geluidjes. Vandaag heeft hij zich zelf rechtgetrokken en ook het zelfstandig zitten begint goed te vlotten. Hij mag zich stilaan gaan inhouden, want wij willen hem graag zelf zijn eigen eerste stappen zien zetten. Het uurtje was weer omgevlogen (we mogen hem momenteel nog steeds maar 1 uurtje per dag zien door zijn verkoudheid). Rond 11 uur kwam de verzorgster (die hij zeer goed schijnt te kennen aangezien hij er onmiddellijk naar lachte en probeerde naartoe te kruipen) hem halen om in zijn bedje te leggen (wij matten hem nogal af blijkbaar).
Uit het weeshuis gekomen lag er al een dikke laag sneeuw (+5cm ) en al gauw was de eerste sneeuwbal een feit.
Omdat het misschien een van de laatste sneeuwfeiten was, hebben we hier dus volop van geprofiteerd. Een fikse wandeling werd het doel van deze namiddag. We wandelden door de besneeuwde stad naar de St-Nicolas! Kathedraal. Echt prachtig met dit sneeuwlandschap.
Na een lekkere caffee Lattee (alhoewel die van jou beter is, Lene) en even van de heerlijke desserts geproefd te hebben, besloten we om huiswaarts te keren. Het was dan ook al na de zessen. Toch nog even halt houden in ons 24/7 supermarktje om wat lekkers voor deze avond te kopen. Morgen zitten we hier reeds 1 week en wat vliegt de tijd hier.
Zaterdag en zondag viert men hier het Islamitisch Nieuwjaar. Grote festiviteiten verzekerd. We kijken ernaar uit. Het minpunt hieraan is dat maandag alle federale instanties gesloten zijn ... dus ook ons weeshuis , waardoor we ons zoontje pas terug op dinsdag kunnen bezoeken.

Geen opmerkingen: