LilypieWaiting to adopt Ticker

woensdag 18 maart 2009

Eerste tandjes

Iets beter geslapen deze nacht! Toch nog wat moe opgestaan maar we hebben een doel vandaag: ons bengeltje even hard laten lachen, kirren, afmatten als gisteren.

Stipt 10 uur stonden we in het speelkamertje te wachten tot ons zoontje werd gebracht door de verzorgsters. Hij was nog lekker aan het eten dus nog 15 minuten nagelbijten tot ons knap kereltje werd gebracht. Men vertelde ons dat hij wat koorts heeft ( 37,2° C) en dat dit te wijten is aan zijn tandjes die doorkomen. Hij heeft nu al vier tandjes: bijna twee boven en twee beneden in zijn mondje.
Ondanks de koorts heeft ons manneke héél hard gespeeld. Hoe zotter, hoe beter is de leuze en daar zijn we wel goed in hoor! Hij heeft dus weer hard gelachen, heeft zichzelf voortgesleept zodat hij bij zijn speelgoedjes kon ( op zijn armpjes, zijn benen gebruikt hij nog niet! Een aparte kruiptechniek, niet? )

Rond 11.15 u. Kwam de directrice ons vertellen dat we hem terug naar zijn leefgroepje moesten brengen. Erg jammer hoor! Zo’n uurtje vliegt echt voorbij! Deze keer mochten we hem zelf gaan afgeven en konden we een blik werpen op het speelkamertje waar hij meestal met zijn kameraadjes speelt.

’s Namiddags een wandeling gemaakt in de stad. Even bij een adoptiekoppel binnengelopen die hier ook al enkele weken met hun zoontje verblijven. Zij konden ons héél wat handige tips geven en waren ook blij dat we even langs kwamen. Voor hen was het al een tijdje geleden dat ze nog eens wat Belgen gezien hadden!

Rond 6 uur is het hier beginnen te regenen! Een belevenis ten top! In een kwartiertje ontstaan hier op straat ware riviertjes die grote plassen ( en meren ) maken op pleintjes en in laaggelegen straten. Het is hier in de stad best heuvelachtig ( als ik het zo mag noemen ...) en ik vrees dat héél wat pleintjes onderwater staan nu! De mensen maken zich hier nog geen zorgen om ondergelopen kelders en dergelijke. Ik denk dat ze hier al wat meer gewend zijn!

4 opmerkingen:

Bavo zei

dus geen situaties zoals in Merksem :)
Nog veel plezier ginder en neem eens een foto me zijn doodooke hé ;)

Groetjes,

Peterke en Tanteke

Unknown zei

Dag Tom & Veerle,

We hebben met veel belangstelling jullie 1e blogverhalen gelezen. Proficiat met jullie zoontje van 8 maanden. Ons Lara was er op hetzelfde moment 9 ½. Leuk dat jullie net zoals wij aan de Silk Way logeren. Toch wel heel praktisch. Die 5 liter waterflessen draag je best geen kilometers ver! Jullie werden precies goed opgevangen door de anciens in Almaty. Ook dat helpt veel. Veel plezier nog met de bezoekjes aan jullie zoontje en de uitstapjes.

Groetjes,
Karin, Marc, Emma & Lara

the 4 N's zei

Ja ja, growing teeth can be difficult some time but you will learn how to deal with it :-)

Its good you have a young baby so you can still witness some of the firsts in his life...

First few teeth, first words, firsts steps...lovely!

Cant we know his name yet??? We are all waiting for more info about your boy!!!

Now when you visit us in Paal with your boy, Niels will have a playmate!

Till your next blog!

Neri Nico and Niels

Johan zei

Hey Tom en Veerle,

Prachtig...een zoontje van 8 maanden! Een dikke proficiat! De kruiptechniek die jullie beschrijven klinkt me bekend in de oren. Onze Lander kruipt nog steeds op deze grappige manier. Hij is ondertussen 10 maanden. Geniet van de bezoekjes aan jullie ukje!
Ik blijf de blog volgen.

Groetjes,
Kim, Johan, Milan & Lander