LilypieWaiting to adopt Ticker

dinsdag 23 juni 2009

Een 2e dag samen


We hebben vanacht een redelijk goede nachtrust gehad. Buiten het feit dat we bij elke beweging even gingen kijken, hebben we slechts 1x écht moeten opstaan (om 4 uur). Honger bleek de boosdoener, dus tijd voor een melkflesje. Wat ons opvalt is dat hij niet gewend is aan de Europese tutjes op de flesjes. Om half 8 werd het hoog tijd voor ons ventje om zijn eerste volledige dag met zijn nieuwe ouders aan te vatten. We hebben samen lekker ontbeten en zijn rond half 10 onze eerste wandeling begonnen. Een drankje en kennismaking met de kindjes van enkele bevriende koppels later, trokken we met z’n drieën de stad in. Schaduwrijke parken & heldere fonteinen kris kras verspreid, gaven een hemelse verfrissing aan het zwoele Almaty.
Het middag eten was een waar “mama-papa-kijk-waar-ik-mijn-eten-allemaal-kan-verstoppen” festijn. Achja, kids hé ... zijn peter is niet veel beter ...

Na zijn middagdutje (wat gepaard ging met een hevige huilbui) waren we (samen met nog enkele anderen) uitgenodigd om wat bij te kletsen. Bedankt voor het gezelschap, de lekkere koffiekoeken & het bier . Rond 18uur werd Nicolasje moe en keerden we huiswaarts. Veerle had een overheerlijk papje klaargemaakt dat 1-2-3 soldaat gemaakt werd. Omdat hij enorm moe was, deden we hem meteen daarna in bad. Ditmaal nam papa plaats IN de badkuip zodat de protagonist werd toegeschreven aan de mama die dit niet aan haar hart liet komen. Spetters vlogen in het rond, maar ons venteke amuseerde zich o zo kostelijk. (aan iedereen met een bad: u weze gewaarschuwd).
Pampertje verversen en tijd voor zijn melkflesje zodat hij naar dromenland kon. Althans dat was ons plan ... Nicolas had het klaarblijkelijk anders voorzien. Amper iets van zijn flesje gedronken, probeerden we hem toch te slapen te leggen ... bij het neerleggen vloog zijn klep wagewijd open ... tot 2 maal toe hem getroost en terug te “slapen” gelegd. Niets gekort, hij wou nog niet. Dan hebben we maar gezellig aan de keukentafel gezeten en elkaar wat geëntertained. (Oma, Lene ... dit is nieuwe spelling geloof ik?) Een klein uurtje later vonden we het toch tijd om Nicolas te slapen te leggen. Een beetje melk en hupsakee zijn bedje in ... en ... rust.

HELAAS: ween ween ween ... we hebben echter alles gedaan wat kon (eten: check, verse pamper: check, zalf voor de tandjes: check, ... : check). Dit is dus een van de moeilijke zaken die we momenteel meemaken ... waarom weent hij. Wie weet heeft hij in het weeshuis andere gewoontjes, heeft hij veel schrik dat we er niet meer zullen zijn wanneer hij wakker wordt? Dit maakt het moeilijk om hiermee om te gaan.
We besloten toch om het een kwartiertje aan te horen ... hoe moeilijk het ook moge zijn. Na een 10 minuutjes werd het plots rustig in zijn kamertje ... en we hopen dat dit ook zo blijft.

7 opmerkingen:

Josee zei

Dit is zóóó geweldig, machtig, prachtig.....
Geniet ervan, ook van z'n huilbuitjes!

Proficiat mama en papa!

Josee (mama Kim)

Bavo en Kim zei

Lijkt me een leuk eerste dagje met ons Nicolasje! Ach ja, die moeilijke slaapprobleempjes horen erbij en dat zal zeker wel beteren. Haha, zo herkennen we de nieuwe jonge ouders: met wallekes onder de ogen, join the club ;-)

We tellen af naar zaterdag... nog 4 nachtjes...

xxx

johan en carine zei

Veerle en Tom,
Geweldig he. Met plezier lezen we jullie belevenissen. We verwelkomen jullie drietjes met open armen.
Groetjes carine en Johan

the 4 N's zei

Hey mama en papa,

you are doing great! The crying, you handled it good, we did the same with Niels. You just have to let him know that you are there even if he doesnt see you. And when he wakes up after his nap/sleep then you go get him with a smile. It will all be OK afterwards. He will get used to it that when he sleeps mama and papa doesnt have to be in his room.

He will know it soon enough :-)

enjoy the warm days there in Almaty!

Neri, Nico and Niels

Anoniem zei

Jullie zijn geweldige ouders voor Nicolasje en dan ook nog ondertussen tijd om de anderen van boodschappen te voorzien! Echt bedankt!
Het terraske volgt als Vik beter is. Hopelijk morgen ?

Groetjes, Veerle

jeroen88 zei

Jullie zijn gweldige ouders voor Nicolasje en dan ook nog eens de tijd vinden om boodschappen voor iemand anders te doen ! Echt bedankt!
Het terraske volgt zeker als Vik beter is. Hopelijk morgen ?

Groetjes, Veerle

Paps zei

Nicolasje wenen ? Kan niet van de papa zijn, of toch ? Toch zalig, met het venteke gaan wandelen, in het badje steken, alles kletsnat maken, papje, bedje, bedje uit, bedje in, schreeuw, schreeuw...
Zaaaaaaaalig.