LilypieWaiting to adopt Ticker

maandag 23 maart 2009

Wij met zijn tweeën


Vandaag officiële vrije dag. Na al het “feestgedruis” gisteren was dit meer dan een welkom geschenk voor de autochtonen. Althans zij die voor een governementele instantie werken. Helaas valt ons weeshuis ook onder dit begip en konden we ons kindje vandaag niet bezoeken.
Een dagje met ons twee alleen, dat was het plan wat we rond de middag opvatten. Het weer vandaag was s-c-h-i-t-t-e-r-e-n-d. Een mooi lentezonntje met temperaturen die weer met de 20 graden flirtten. Jasjes uit en zonnebril op dus. Onderweg kruistte een witte limousine met gevolg onze weg en hield halt aan het Panfilov-park. Een mooi bruidskoppel nam het idee om hun foto’s in dit mooie park te maken. (ze hadden weliswaar last van één papparazo, dewelke opvallend westerse trekken had). Hierna zetten we ons neer op een pleintje waar verscheidene kids halsbrekende toeren uithaalden op hun skateboards, rollerskates en mountainbikes. Op dit plein kon je je ook laten rondrijden in een koets, de kleinsten maakten de gekste salto’s op het springkasteel, ... heerlijk gewoon.
We herinnerden ons dat er een beetje verder een grote moskee te bezichtigen was. Onderweg passeerden we een knus lokaal marktje. Broeken van 800 Tenghe (=€4) waren hier geen uitzondering. Cd’s gingen ook vlot over de toonbank (de opvallende lage, lees geef-weg-prijs, deed me echter vermoeden dat het hier allemaal om illegale copies ging).
Een beetje later wat foto’s van de moskee genomen en dan weer huiswaarts gekeerd. Onderweg zagen we een terrasje (het eerste dat we zijn tegengekomen tijdens ons verblijf hier) dat uitnodigend naar ons lonkte. Ons zwakke karakter deed ons gedwee plaatsnemen om van een lekkere Ice-tea te genieten. Een terrasje doen in maart ... sterk, al zeggen we het zelf.

1 opmerking:

Unknown zei

De café latte staat al klaar:)